Pang! "Hè kijk uit man, zie je wel wat je doet?" Nee dus. In de Amerikaanse staat Iowa mogen blinden en slechtzienden gewoon een wapen kopen.
In principe mag iedereen in Iowa een pistool of geweer kopen. Sheriffs mogen alleen onder bepaalde voorwaarden het bezit verbieden, maar volgens de Des Moines Register hoort blindheid daar niet bij. Volgens Michael Barber, de man in het filmpje dat hieronder gelinkt is, is dat ook geen probleem: "ik richt gewoon op het geluid."
De meningen over wapenbezit door blinden lopen flink uiteen: de sheriff van Cedar County vindt het een prima idee. Hij liet de krant zien hoe hij zijn slechtziende dochter wapentraining geeft. De directeur van het Braille instituut in Iowa is normaliter een voorvechter voor de rechten van blinden, maar zegt dat "wapens het enige zijn waarin blinden niet volledig mee kunnen doen met de samenleving."
Incidenten met blinde wapenbezitters zijn zeldzaam. In New Jersey werd het wapen van een blinde man afgepakt nadat hij zich in zijn eigen voet had geschoten, maar hij kreeg na protest zijn wapen wel terug. Filmpje