De Britse prins William krijgt de gelegenheid een deel van de tuinen van het koninklijk paleis van zijn oma Elizabeth in Londen te veranderen in een voetbalveld.
Britse media meldden dat de 87-jarige Elizabeth II akkoord is met het plan haar tuin bij het paleis van Buckingham te gebruiken voor een feestelijke wedstrijd tussen twee van de oudste amateurclubs van Engeland.
Prins William is voorzitter van de voetbalbond (FA), die zijn 150e verjaardag viert. De twee clubs die de eer krijgen als eerste een officiële voetbalwedstrijd in de paleistuin te spelen, hoeven niet van ver te komen. Het zijn Civil Service FC en Polytechnic FC, allebei uit Chiswick, 9 kilometer ten westen van het paleis. De wedstrijd is op 7 oktober.
De Civil Service FC is de enige nog bestaande club van de elf clubs die in een café in het West-Londense Great Queens Street in 1863 bijeenkwamen en de FA oprichtten. Dit leidde onder meer tot de vaststelling van de basisregels van het spel. Polytechnic FC werd in 1875 opgericht.