Een christelijk Amerikaans gezin is wekenlang spoorloos geweest op zee, nadat ze in hun boot waren vertrokken uit onvrede met het religieuze klimaat in de Verenigde Staten. Ze waren in mei op weg gegaan naar Kiribati, een eiland in de Stille Oceaan, ongeveer tussen HawaÔ en AustraliŽ.
Hannah Gastonguay (26) verklaarde voor het Amerikaanse persbureau AP dat ze op reis gingen en aan God overlieten hoe het zou gaan. Ze kozen voor Kiribati (een eilandrepubliek in OceaniŽ) omdat dat volgens haar bekend staat als een van de minst ontwikkelde landen van de wereld.
Hannah, haar man, hun twee kleine kinderen en haar schoonvader begonnen hun reis in San Diego. Al na een paar weken werden ze geconfronteerd met slecht weer. Storm na storm beschadigde hun schip en ze raakten op drift.
Na twee maanden op zee raakten ze door hun voorraden heen. Ze hielden zichzelf in leven door vis te vangen. Uiteindelijk werden ze door een Venezolaanse vissersboot aan boord genomen.
Na vijf dagen werden ze overgezet op een Japans schip dat hen naar Chili bracht. Vandaag komen ze terug met het vliegtuig. Volgens Hannah hebben ze nooit gedacht dat ze het niet zouden overleven. "We geloofden dat God ons er doorheen zou helpen."
Hannah Gastonguay zegt dat ze nu terug naar huis gaan om nieuwe plannen te maken. Ze willen nog steeds weg omdat ze genoeg hebben van de invloed die de staat heeft op de kerk. "Als christenen geloven we niet in abortus en homoseksualiteit."