Herman Baljet uit Frederiksoord is al bijna zes weken spoorloos als zijn familie de hoop op een goede afloop heeft opgegeven. Sinds de verdwijning van de 58-jarige man is van hem taal noch teken vernomen.
Herman Baljet woont in Oranjeborg in Fredriksoord, een zorgbedrijf waar achttien mannen wonen die vanwege hun (verstandelijke) beperkingen niet zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Hij is suikerpatiŽnt en kan geen dag zonder zijn medicijnen. Zoektochten naar zijn mogelijke verblijfplaats lopen dood. Tot afgelopen zaterdag.
In het Duitse Mehring, vlakbij Trier, komt het tot een even toevallige als miraculeuze hereniging tussen Herman en zijn zus. Die komt terug van een vakantie in ItaliŽ. In verband met de snelwegdrukte van 'zwarte zaterdag' kiest ze voor een andere route en voor een tussenstop in de omgeving van Trier. Tijdens een fietstocht door het heuvelachtige gebied ziet ze opeens een man die verdacht veel op haar vermiste broer lijkt. Herman is niet meteen herkenbaar. Hij heeft een volle baard en is vermagerd. Baljet is liefst 20 kilo lichter; een vijfde van zijn lichaamsgewicht. Foto