Je blijkt zelfs aan vergif in iemands lichaam te kunnen meten of iemand rijk is of arm. Althans, gemiddeld zijn de giftige stoffen in het lichaam van iemand die rijk is andere stoffen dan de stoffen die zitten in het lichaam van iemand die arm is.
Quart schrijft over een studie waaruit blijkt dat rijken meer dan gemiddeld kwik en arsenicum in hun systeem hebben. Niet omdat ze elkaar vergiftigen, maar mogelijk omdat ze meer sushi en schaaldieren eten, waar die stoffen in zitten. In het lichaamssysteem van rijken zit ook meer oxybenzone. Dat is het hoofdbestanddeel van zonnecreme, dus de verklaring is dat rijken zich vaker insmeren, omdat ze vaker in de zon zijn en aan zee, of op hun boot.
Mensen die meer dan gemiddeld arm zijn hebben ook hun specifieke vergiften in zich. Opmerkelijk zijn de hogere concentraties van lood en cadmium, die kunnen komen door roken. Armere mensen roken meer dan rijkere. Verder zijn er hogere niveauís van BPA, een vergift dat voorkomt in de plastic verpakking van voedsel.