Liefde kent geen leeftijd, ook niet wanneer het Mussali Mohammed al-Mudjamaie betreft, een Iraakse boer die al 92 jaar op dit ondermaanse rondloopt. De krasse negentiger liet zich donderdagavond voor de tweede maal in de huwelijksboot stappen. De bruid was welgeteld 70 jaar jonger. Het feest verliep in grote stijl, temeer daar Mussali besloten had zijn bruiloft te laten samenvallen met die van twee van zijn kleinzonen, respectievelijk 16 en 17 jaar oud. De stokoude landbouwer had naar eigen zeggen de twee andere bruiloften herhaaldelijk laten uitstellen tot hij een nieuwe eega had gevonden en er een simultane triootjesbruiloft gehouden kon worden.

De gelukkige luistert naar de naam Muna Muchlif al-Jubari, is dus 22 en net als haar "kersverse" echtgenoot afkomstig uit het dorp Gubban, nabij Samarra.

Mudjamaie was al drie jaar weduwnaar. Zijn eerste huwelijk duurde 58 jaar en leverde een oogst op van 16 kinderen: 12 zonen en vier dochters. Vermoedelijk blijft de teller van zijn nageslacht ondanks de nieuwe vrouw in huis op zestien.

foto