Na een onderzoek van zes maanden door AgriSearch, een onderdeel van de Dalhousie Universiteit, is aangetoond dat genetisch gemodificeerde komkommers die onder licentie van Monsanto gekweekt zijn, heel ernstige bijwerkingen hebben waaronder het totaal verlies van het schaamhaar en eczeem in de "gevoelige plekken".
Dit heeft geleid tot een onmiddelijk en totaal verbod van de verkoop van de groenten en de bijproducten van deze firma. Een onderzoek waarbij 643 mannen en vrouwen over langere tijd werden gemonitord werd opgezet nadat door boeren die de komkommers kweekten kaalheid was geconstateerd bij muizen die van de komkommers hadden gegeten en ook bij katten die deze muizen weer hadden opgegeten.
De kale wilde dieren waren een waarschuwing en we kregen toestemming voor een onderzoek van de medische gegevens van meer dan 600 volwassenen die hadden deelgenomen aan smaaktesten van Monsanto in Canada, zo verklaarde dr. Nancy Walker, de directeur van het Publieke Gezondheidsonderzoek bij Dalhousie.
"Ruim driekwart van de mensen die deze komkommers hadden gegeten hadden last van haaruitval in de schaamstreek. Dit is niet iets om over te lachen, deze mensen hebben nu allemaal kale kontjes"
Nova Scotia werd de eerste provincie in Noord-Amerika waar een Monsanto voedsel product is verboden.