Door een relatief kleine fout bij het boeken van een vliegreis is een Amerikaans echtpaar uit Los Angeles op het verkeerde continent terecht gekomen. In plaats van de Senegalese hoofdstad Dakar kwamen Sandy Valdivieso (31) en Triet Vo (39) 11.000 kilometer van hun reisdoel in de hoofdstad van Bangladesh terecht, in Dhaka.
Het eerste stuk van de reis verliep prima, met een overstap in Istanbul, zoals afgesproken. Na vier uur wachten in Turkije stapten ze in het vliegtuig naar hun eindbestemming, zo dachten ze. Toen ging het mis.
Valdivieso zegt dat ze alleen op de vluchtnummers op hun tickets keken. "We gingen er vanuit dat de codes, tijdstippen en vluchtnummers op onze tickets klopten'', aldus Valdivieso in de Amerikaanse krant LA Times.
Ook in het vliegtuig hadden ze niets door. "Toen de steward zei dat we op weg waren naar Dhaka, dachten we dat je 'Dakar' zo uitspreekt met een Turks accent."
Valdivieso en Vo vielen tijdens de vlucht in slaap. Na een paar uur werden ze wakker en zagen op een scherm dat ze helemaal niet op weg naar Afrika waren, maar boven Aziė vlogen. Pas toen realiseerden ze zich dat er opvallend veel Aziatisch-uitziende passagiers waren en weinig Afrikanen.
Eenmaal in Bangladesh duurde het negen uur voor ze op weg naar Senegal konden, met wederom een overstap in Istanbul. Turkish Airlines heeft ter compensatie twee gratis tickets aangeboden.