De Nederlandse Renťe Coers komt in aanmerking voor de beste baan ter wereld. Ze werd met 150 anderen gekozen uit 45.000 mensen en hoefde niet eens zo heel lang te solliciteren: haar presentatie duurde dertig seconden. Als Coers daadwerkelijk wordt gekozen moet ze proberen om in een half jaar tijd uit te zoeken wat het beste restaurant is van West-AustraliŽ. Haar loon is vorstelijk: ongeveer 80.000 euro. AustraliŽ heeft liefst zes van dergelijke banen te vergeven. Behalve een fijnproever voor de staat West-AustraliŽ, wordt iemand gezocht om de leukste feesten te vinden in Sydney en iemand die de alternatieve cultuur van Melbourne of juist de wildernis van de Northern Territory wil registreren. Ook aardig zijn de oppassers: eentje voor een tropisch eiland, de ander moet slapen bij kangoeroes of met de zeeleeuwen duiken. Ook Cival van der Lubbe van de Nederlandse Antillen is doorgedrongen tot de laatste 150. Hij wil graag op een tropisch eiland passen.
De banenjacht is een campagne van Tourism Australia om meer aandacht voor het continent te creŽren. Uit de duizenden inzendingen kozen ze de 150 beste kandidaten, 25 per baan.
Coers heeft nu twee weken om haar sollicitatie uitgebreider toe te lichten. Daarna wordt bepaald welke drie worden uitgenodigd voor de finale in AustraliŽ.
De campagne is de opvolger van de Best job in the world-campagne van vier jaar geleden. Het aanbod van de wereldbaan leverde wereldwijde aandacht op. Duizenden mensen vochten mee om de baan. De Nederlandse Magali Heuberger haalde de finale, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen een Brit.