Een cruisevakantie loopt niet altijd zoals gepland. Al zijn sommige passagiers moeilijk tevreden te stellen. Dat blijkt uit onderstaande klachten.
Die zijn gebundeld door de website bonvoyage.com. De klachten komen van passagiers die in 2012 een reis boekten op een cruiseschip. Een koppel kon niet lachen met een grapje van de medewerkers. Zij stelden voor om veel meer geld uit te geven dan gepland aan hun fooien. Het koppel voelde zich onder druk gezet en diende klacht in.
Een dame op een cruiseschip op de Middellandse Zee vond de zee dan weer "te luid". Volgens haar moesten de accommodaties beter ge´soleerd worden tegen de geluiden van de zee.
Een man op reis naar Alaska was dan weer verbaasd dat hij niet elke dag in het zwembad kon zwemmen en bruin kon worden. Hij vroeg een schadevergoeding omdat hij tijdens de reis winterkledij had moeten kopen omdat hij niet voorzien was op het weer. Een detail voor passagiers die in de winter naar Alaska reizen: het kan er tot -25░C vriezen.
Een veel voorkomende klacht is het ontbreken van beroemdheden aan boord. Een passagier op een cruise naar Hawa´ had Take That-zanger Gary Barlow op het schip verwacht. Een andere vakantieganger klaagde dan weer bij Celebrity Cruises: hij was geen enkele celebrity tegen het lijf gelopen, ondanks de naam van de rederijů