Een moeder die met haar twee zoontjes naar de McDonald's in Chicago is geweest, heeft de fastfoodketen aangeklaagd omdat haar zoontjes daar een gebruikt condoom zouden hebben gegeten.
De moeder was met Jonathan (nu 4) en Jacquel (nu 3) bij McDonald's toen Jacquel een gebruikt condoom van de vloer in de speelhoek zou hebben geraapt. Kort daarna hoestte hij een stukje daarvan op, zo luidt de aanklacht volgens de website CNews.
Volgens de moeder hebben beide zoons medische zorg nodig gehad na het voorval. Ze zouden lange tijd last hebben gehad van verwondingen, pijn en ongemakken door het eten van het condoom.
De vrouw verwijt McDonald's nalatigheid bij het schoonhouden van de speelhoek. Ook heeft de keten volgens haar gefaald in het treffen van maatregelen om 'afwijkende activiteiten' in de speelhoek te voorkomen. De vrouw eist namens haar zoons een schadevergoeding van 50.000 dollar.
De advocaat van de vrouw noemt het 'een smerige zaak'. Hij zegt geprobeerd te hebben een schikking te treffen met McDonald's, maar daarbij stuitte hij steeds op een muur van advocaten. Een woordvoerder van McDonald's kon tegenover CNews niet reageren op berichten over de aanklacht.