De Duitse miljardair Hasso Plattner geeft de helft van zijn vermogen weg. Hij belooft een bedrag van 2,5 miljard euro over te maken aan goede doelen.
Daarmee treedt Plattner toe tot The Giving Pledge, een club die is opgericht door Bill Gates en Warren Buffett. Dat is een groep miljardairs die belooft minstens de helft van hun vermogen weg te geven aan goede doelen. Inmiddels staan er 102 mensen op de lijst met een totaal geschat vermogen van 500 miljard dollar. Plattner is de eerste Duitser op de lijst. Hij is rijk geworden met het bedrijf SAP, dat software ontwikkelt voor bedrijven. Zijn vermogen wordt geschat op 5,2 miljard euro. Hij vindt het een eer om iets terug te doen voor de maatschappij. Plattner geeft al miljoenen uit aan het bestrijden van aids in Zuid-Afrika.
Bekende leden van The Giving Pledge zijn Ted Turner, Michael Bloomberg, Richard Branson, David Rockefeller, Mark Zuckerberg en George Lucas. De leden zeggen toe aan de belofte te voldoen, ze ondertekenen geen formeel contract.