Een mestsilo is zondagavond opengebarsten op een erf van een boerderij aan de Walsert in Rijkevoort. Er zat 1500 kuub mest in en een deel is over weilanden gestroomd. Er moet zich een explosie hebben voorgedaan, want ook een stal is verwoest. Als gevolg van de knal werd verder een heftruck de lucht ingeslingerd. Het leidde tot een enorme ravage en stank. Ook binnenin het huis staat het blank door de mest.
Volgens een woordvoerder van waterschap Aa en Maas is er geen mest in het riviertje De Raam of andere wateren terecht gekomen. Dit was volgens hem te danken aan de eigenaar van de silo, die snel een dam wist op te werpen. Hierdoor is milieuschade voorkomen.
Het is nog niet duidelijk waardoor de silo in Rijkevoort is gebarsten. Het kan met druk of slijtage te maken hebben, zo meldt de zegsman van Aa en Maas. Hij laat verder weten dat het zelden voorkomt dat een mestsilo het begeeft. Volgens omstanders stonk het maandagmorgen nog verschrikkelijk. Ze spreken van een 'stronttsunami'. Het gaat waarschijnlijk uren duren voordat alles is opgeruimd, zo was in eerste instantie de indruk.