Speelgoedfabrikant Playmobil krijgt de wind van voren vanwege de verkoop van een bank-speelset. Kinderen kunnen daarmee geld uit de muur halen, maar ook een bankoverval naspelen. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.
In het speelset zit een minipistool en een koevoet om een kluis vol goudstaven open te breken. Met een blonde Playmobilvrouw met zwarte zonnebril en een nietsvermoedende bankmedewerker kan de overval worden uitgevoerd. Het speelgoed van het Duitse Playmobil is bedoeld voor 4- tot 10-jarigen.
Op de website staat bij het speelgoed te lezen: "Kijk uit! De overvaller is uit op al het geld in de bank en wil de sleutel van het klus bemachtigen – wat doet de bankmanager?"
Anti-wapens activisten zijn woedend op de speelgoedfabrikant. Volgens hen worden kleine kinderen aangemoedigd tot geweld. "Ze geven totaal het verkeerde beeld." Playmobil is zich van geen kwaad bewust. Hun verweer is dat ze al spelende kinderen willen laten kennismaken met het verschil tussen goed en kwaad. In dezelfde serie zit ook een politiebureau om kinderen te leren waar de bankmanager de overvaller aan kan geven.