OISTERWIJK - De 62-jarige Oisterwijker, die is opgepakt voor misbruik van een 15-jarig meisje, had bij zijn woning aan de Adervendreef een bed ingegraven in de grond. Dat bleek tijdens de behandeling voor de rechtbank in Breda. De man wil over het doel van het bed niets zeggen.
Het tweepersoons bed zat in een ruime bekisting en kon worden afgesloten. Volgens de politie kan niet worden aangetoond dat het misbruik van het 15-jarige meisje daar had plaatsgevonden. Het meisje is een bekende van de man. Haar ouders hebben aangifte gedaan van het misbruik.
Het Openbaar Ministerie vermoedt dat het bed erop duidt dat de man meer in zijn schild voerde en wil dat hij psychisch wordt onderzocht. De rechter zal daar binnenkort over beslissen.

Sinds jaren rijdt de 62-jarige man door de Oisterwijkse bossen met een huifkar, waarbij hij zich verhuurt als verhalenverteller voor volwassenen en kinderen. Hij woont bij zijn Friese paarden in een bosrijk recreatiegebied, vlakbij een speeltuin en het Natuurtheater. Evenementenorganisator Piet Plezier maakte geregeld gebruik van zijn diensten en liet hem met de klanten rondrijden in het bos.
Medewerker Twan Verhoeven van Piet Plezier vindt dat er geen 'indianenverhalen' moeten ontstaan. Het ondergrondse bed zou bedoeld zijn om te verhullen dat de 62-jarige man daar illegaal woont. De man leefde tussen zijn paarden en de woning was zeer schamel.

"Hij was bang om betrapt te worden door de gemeente, daarom had hij een soort bedstee in de grond om in te slapen."

Ook Cees Marsé, uitbater van het naastgelegen café 'De Rode Lelie', kent de man goed en gelooft niet dat er gekke dingen aan de hand zijn. "Hij sliep zittend in een stoel, ik kan me voorstellen dat 'ie een bed voor zichzelf had gebouwd. Hij was altijd aan het bouwen."