De plannen van ex-wielrenner en journalist Thijs Zonneveld om een kunstmatige berg in Nederland neer te zetten, zijn nog steeds even ambitieus als voorheen. Hij denkt dat zo'n berg nog altijd mogelijk is. Zonneveld reageert op een stuk in het AD, waarin staat dat hij en zijn stichting Die berg komt er afzien van de bouw van de berg omdat die onbetaalbaar is. "Ik ben zeer verbaasd over de berichtgeving in het AD. De toon daarin is zo negatief, terwijl nog helemaal niks is uitgesloten in deze zaak. Natuurlijk, een berg van 2 kilometer hoog is heel erg ambitieus, maar ik wil niks uitsluiten."
"Zo'n berg van 2 kilometer kun je natuurlijk niet in één keer neerzetten, dat moet in fasen gebeuren", zegt Zonneveld tegen RTL Nieuws. Zonneveld verwijst naar het rapport van zijn stichting, waarin de resultaten staan van onderzoek naar de haalbaarheid van de kunstmatige berg. De kosten zullen hoog oplopen, weet ook Zonneveld, maar het project afblazen wil hij absoluut nog niet. Zonneveld heeft grootse plannen met de berg. Zo zou de berg meerdere toppen moeten krijgen, maar ook landbouwvelden, woningen, skipistes, liften, metrotunnels, windmolens, meren en zonnepanelen. Binnenin moet plek komen voor onder meer voedselplantages, waterkrachtcentrales en datacentra.
Voor de berg zijn acht locaties in beeld, zowel op land als in zee. De grootte van de berg hangt af van de uiteindelijke locatie.