Een Britse Kerstman is ontslagen nadat hij drie kinderen had verteld dat hij niet echt bestaat. Ook vertelde hij een gezin over de gruwelen van de wereld, zoals de schietpartij in Newtown.
De kinderen, van 6, 7 en 10 jaar oud, vertelden op de schoot van de man dat ze dit jaar braaf waren geweest. Daarop reageerde de Kerstman: "Er zijn ook slechte mensen in de wereld die erge dingen doen, zoals wat er met die kinderen in Amerika is gebeurd", zo schrijft de Daily Telegraph.
Vervolgens verhaalde de man uitgebreid over de schietpartij in Newtown, waarbij 20 kinderen en 8 volwassenen om het leven kwamen. De verbaasde vader van de twee meisjes en één jongen onderbrak de Kerstman tijdens het gruwelijke verhaal.
Daarop vroeg de Kerstman om één op één met de zoon van het gezin te praten. Hij fluisterde hem iets in zijn oor, waarna de jongen huilend tegen zijn moeder zei: "De Kerstman zei dat hij niet echt is. Het zijn gewoon jij en papa."
De moeder kon haar oren niet geloven. "Nu had ik drie kinderen in tranen. Het was de ergste dag van mijn leven." Een woordvoerder van een tuincentrum in de buurt van Oxford, waar de Kerstman werkte, verklaart dat hij is ontslagen. Hij spreekt van een 'inschattingsfout' van de man.