Een Amerikaanse agente heeft onder het oog van haar eigen politiecamera twee vrouwen onderworpen aan een uitgebreid inwendig onderzoek tijdens een verkeerscontrole. De gemeente Dallas heeft een onderzoek ingesteld naar het incident. De zussen Ashley en Angel Dobbs, van 24 en 38 jaar oud, werden door de politie ondervraagd over het bezit van marihuana, schrijft de Dallas Morning News. Een agent zag ze sigaretten uit het raam gooien en ze zouden zich vreemd hebben gedragen.
Daarop schakelde hij de vrouwelijke agent Kelley Helleson in om de anus en vagina van de vrouwen te doorzoeken. Helleson voerde dat onderzoek voor het oog van de camera uit met één paar handschoenen. De vrouwen hebben de twee agenten en hun afdelingsleider aangeklaagd om het 'illegale en vernederende' onderzoek. Bij de vrouwen werd geen marihuana aangetroffen en bovendien zou bij de doorzoeking van de anus van Angel Dobbs een pijnlijk abces zijn geļrriteerd, waardoor ze 'ernstig en voortdurend' pijn heeft.
Volgens de vrouwen was afdelingschef Steven McCraw van de afdeling openbare veiligheid van de staat Texas op de hoogte van eerdere klachten over illegale lichamelijke onderzoeken. De Texaanse politie geeft geen commentaar op de zaak totdat een rechter erover heeft geoordeeld.