Een Facebookfeestje in het Engelse Billericay is flink uit de hand gelopen. Ruim 200 jongeren kwamen op het feestje van een 14-jarig meisje af en lieten een spoor van vernieling achter. In totaal richtten ze voor 36.000 euro schade aan. De tiener maakte op Facebook reclame voor het feestje. Ongeveer 200 mensen hadden zich vooraf aangemeld. De school van het meisje had haar moeder twee weken eerder al gewaarschuwd, toen duidelijk werd dat er vrij veel mensen zouden komen, meldt Daily Mail.
In tegenstelling tot Project-X in Haren beperkte het feest zich vooral tot de woning van het meisje. Haar moeder was zelf aanwezig om te zorgen dat het niet uit de hand zou lopen, maar dat bleek onmogelijk. Het werd een ontzettende chaos. Jongeren gooiden de piano uit het raam naar buiten, spoten met graffiti teksten op de muren en meubels werden omvergeduwd. Ook werden deuren losgerukt en gaten in het plafond gemaakt.
Uit eerste schattingen blijkt dat de schade rond de 36.000 euro ligt. Nogal zuur voor de moeder is dat de verzekering daar geen cent van zal betalen. Het gezin heeft immers zelf het feestje georganiseerd en de mensen uitgenodigd.