De baas van het elite-interventieteam van de Roemeense politie heeft de leiding van het korps niet een klein beetje in verlegenheid gebracht. In de pers zijn namelijk foto’s gelekt van een naakte hoofdcommissaris Emanoil Moraru, enkel getooid met een zwarte pruik en zijn mannelijkheid verbergend met een speelgoedwapen. Moraru wil zich echter onder geen beding excuseren. “In ons team zijn we stuk voor stuk gladiatoren en misschien zijn we wel een beetje gek”, zegt de politiechef.
"De foto's zijn genomen na een trainingssessie. We werken hard en moeten af en toe stoom afblazen. Ik schaam me geenzins over de beelden".
"Het geweer is nep en de pruik komt van een pop die we bij onze oefeningen gebruiken. Bovendien draag ik een onderbroek, maar die is niet zichtbaar", nuanceert de man het voorval. Hoofdcommissaris Moraru, die een opleiding genoot bij het FBI, heeft overigens al eerder fratsen uitgehaald met zijn collega's in Constanta. Een keertje verscheen hij vermomd als vuilnisman op het werk. Bij een andere gelegenheid was hij verkleed in een plant. Toen vatte hij geruisloos post in een hoekje tot iemand hem ontdekte. "Een les in vermommingstechnieken", noemde hij dat.
Voor het overige wordt de man alom geprezen als topflik. "Hij zal niet rusten vooraleer elke crimineel die zijn pas kruist achter tralies zit"