Stel je voor dat u aan hoge snelheid aan het rijden bent en het gaspedaal koppig blijft hangen. Gebeurde onlangs écht in de VS. En het ergste van al: er zat een vrouw aan het stuur! Lauri Ulvestad heeft een Kia Sorento. Vrijdag reed ze daarmee op de autostrade in Bethanny, in de staat Missouri. Een rustig ritje, zoals gewoonlijk, tot haar Kia zijn kuren kreeg en het gaspedaal weigerde te lossen. Mevrouw Ulvestad uiteraard in alle staten, maar de 47-jarige moeder hield het hoofd koel en etaleerde gelijk haar onovertrefbare rijtalent.
De manier waarop ze voorbijgangers keurig passeerde, hoe ze hindernissen zoals straatwerken voorbeeldig ontweek en uiteindelijk haar eigenwijze Kia kalmeerde, was hallucinant en tegelijkertijd een sollicitatie bij Top Gear. Na (goede) afloop bleek dat ze maar liefst 94 km reed in 35 minuten en een topsnelheid haalde van 193 km/u.
Tijdens haar helse rit kon ze maar aan één ding denken: “Ik wist dat ik zou doodgaan”, dacht ze. Maar dat was dus niet het geval. Filmpje