In Trinidad zijn bij werkzaamheden om het ecotoerisme te bevorderen tienduizenden lederschildpadden gedood. Nesten vol eieren en jonge dieren werden verpletterd door graafmachines, zo melden natuurbeschermers.
Op het strand aan de noordkant van Trinidad in de buurt van dorpje Grande Riviere leeft de grootste kolonie lederschildpadden ter wereld. Veel toeristen komen daar op af.
Een hotel aan het strand had te kampen met de steeds veranderende stroming van de Grande Riviere-rivier. Daarom werden graafmachines ingezet om de rivier uit te diepen en de riviermonding daarmee een vaste loop te geven.
Natuurbeschermers op Trinidad zeggen dat de machines veel te ruw te werk zijn gegaan. ZoŽn 20.000 eieren van lederschildpadden werden platgewalst. Ook veel jonge dieren werden, voor de ogen van de toeristen, gedood.
Ook de hoteleigenaar toont zich geschokt. "Dit had voorkomen kunnen worden als ze het verstandiger hadden aangepakt. De toeristen hebben nu vreselijke taferelen gezien", aldus Piero Guerrini.
Lederschildpadden zijn de grootste schildpadden ter wereld. Ze kunnen bijna twee en een halve meter groot worden.