Een Britse universiteitsprofessor heeft samen met operator Vodafone een paraplu ontwikkeld met flexibele zonnepanelen, batterij en signaalversterking.
De Vodafone Booster Brolly heet het gadget dat ontwikkeld werd door Kenneth Tong en zijn studenten aan het University College in Londen. Tong is gespecialiseerd in antennes en microgolven en greep zijn kennis aan om de paraplu te voorzien van signaalversterking.
De steel van de paraplu dubbelt als antenne en een ingebouwde repeater versterkt het signaal via de baleinen. De gebruiker en omstaanders kunnen zo genieten van een ‘signaaldouche’, zoals Tong het noemt. Het geheel weegt niet meer dan 800 gram.
Naast signaalversterking biedt het regenscherm een houder voor je smartphone en een herlaadbare batterij met USB-connector. Die wordt gevoed door twaalf flexibele zonnepanelen die met de hand in de stof genaaid zijn. De batterij voorziet ook de enkele lampjes van energie.
Vodafone gaat de hoogtechnologische paraplu aan het publiek voorstellen tijdens enkele Britse zomerfestivals. Professor Tong sleutelt intussen verder aan zijn ontwerp.