Het mysterie rond de Duitse woudjongen lijkt te zijn opgelost. Het gaat om de Nederlandse jongen Robin. De politie in Hengelo heeft bevestigd dat de 'woudjongen' en de 20-jarige Robin een en dezelfde persoon zijn.
Schoolgenoten hebben de jongen herkend. De politie in Berlijn verspreidde een foto van de woudjongen. Al bijna 10 maanden zijn ze aan het zoeken naar zijn identiteit.
De jongeman stond te boek als vermist. Hij was destijds vertrokken met achterlating van een afscheidsbriefje. Hij werd voor het laatste gezien op 2 september, reizend met een vriend naar Berlijn.
Op 5 september vorig jaar meldde de jongen zich bij de Duitse politie in Berlijn. Hij beweerde dat hij vijf jaar in een bos had gewoond. De jongen zei dat hij op 20 juni 1994 is geboren en dat zijn moeder Doreen bij een auto-ongeluk om het leven kwam, toen hij 12 was. Na de dood van Doreen zou zijn vader Ryan samen met hem door de Duitse bossen zijn getrokken. Ze zouden hebben geslapen in hun tent en in grotten.
De jongen zei dat zijn vader vorig jaar augustus was overleden. Hij zou hem begraven hebben in het bos waar ze toen bivakkeerden. Daarna zou hij besloten hebben naar Berlijn te gaan. De tocht kostte hem vijf dagen, zei hij.