Een prominente wetenschapper van het Zweedse Karolinska instituut is in verzekerde bewaring gesteld nadat hij de lippen van zijn vrouw had afgesneden en opgegeten. De man viel zijn vrouw aan in hun huis in het zuiden van Stockholm omdat hij meende dat ze vreemd gegaan was. Volgens de Zweedse krant Aftonbladet heeft de man de gruwelijke daad bekend.
Een bron vertelde aan de krant dat wetenschapper geen spijt van zijn daad schijnt te hebben en meent volledig in zijn recht te staan. Het zou om zijn eer gaan omdat zijn veel jongere vrouw een liefdesrelatie met een ander zou hebben. Volgens de advocate van het slachtoffer heeft ze, naast lichamelijke, zware psychische en emotionele problemen overgehouden aan de aanval van haar echtgenoot. Ze heeft ernstige verwondingen en de doktoren kunnen niet met duidelijkheid zeggen of die genezen kunnen worden.
De onderzoeker heeft meerdere kinderen uit een eerder huwelijk en zou kort na zijn scheiding met een veel jongere vrouw getrouwd zijn. Het Karolinska instituut laat weten dat de man niet meer bij hun op de loonlijst staat maar werkzaam is in het buitenland. Er zijn wel banden met het instituut volgens een woordvoerder.
Een voormalige collega kent de man als vriendelijk in de omgang en voor hem komt de aanval als een schok.