Als je je billen of borsten in de supermarkt wil laten zien, ga je wel zonder kleren boodschappen doen. Omdat dat doorgaans niet gebeurt, kwamen managers in de Duitse Aldi met iets anders: ze filmden vrouwen stiekem. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel.
Het zou in meerdere filialen in de deelstaat Hessen gebeurd zijn, onder meer in Frankfurt en Dieburg. De filiaalhouders zoomden met de bewakingscamera's bij vrouwelijke klanten in op hun decolleté en onder hun rok, als ze voor een schap bukten of zich over een koelvitrine bogen. En die filmpjes gingen rond onder de medewerkers.
En dat was niet alles: volgens Der Spiegel installeerden de managers ook camera's waarmee ingezoomd kon worden op het pinapparaat, als klanten hun pincode intoetsten.
Aldi zegt in een schriftelijke reactie dat ze niet uit kunnen sluiten dat enkele van hun medewerkers dit hebben gedaan, maar dat het zeker geen wijdverbreid fenomeen is. Als het wel gebeurt, worden stappen ondernomen. De directeur van het filiaal in Dieburg ontkent vandaag dat dergelijke dingen aan de hand zijn.
Naar aanleiding van de aantijgingen gaat de privacywaakhond de zaak in ieder geval onderzoeken.