Het lijkt een grap, maar het is realiteit: twee automobilisten vonden dinsdagavond hun auto vastgemetst door paaltjes. Arbeiders hadden hun opdracht ‘palen plaatsen’ blindelings uitgevoerd.
Voor de onfortuinlijke bestuurders zat er niets op dan ’s avonds na hun dagtaak de paaltjes te verwijderen, uit te rijden, en ze daarna opnieuw te plaatsen.
Jos Melotte woont in de Hannuitsesteenweg 436 in Walshoutem - Landen. “Ik dacht dat ik droomde toen arbeiders van het Vlaams Gewest begonnen met het plaatsen van paaltjes om parkeren te ontraden. Niemand uit de buurt werd vooraf verwittigd van deze werkzaamheden. Er werd ook nooit iemand aangesproken dat er niet mocht geparkeerd worden op dat stukje openbaar domein”, vertelt hij.
Burgemeester van Landen Kris Colsoul en de lokale politie gingen zich ter plaatse vergewissen van de situatie. “Wij zullen er alles aan doen zodat het Vlaams Gewest deze absurde toestand snel herstelt” aldus Kris Colsoul.
Anton De Coster van Mobiliteit en Openbare Werken Vlaams-Brabant(MOW) geeft toe dat de manier waarop zijn personeel zich gedroeg op z’n minst ongepast is en dat het intern zal besproken worden. “Maar dit neemt niet weg dat de ingreep niet zal verwijderd worden, want ondanks de verschillende schriftelijke aanmaningen bleven de bewoners hardnekkig het verbod om te parkeren negeren.” Foto