Google is al jaren lang de meester in het verzinnen van 1 april grappen. Ieder jaar verzinnen de engineers van Google wel weer een goede grap. Het begon in 2000 met de “MentalPlex hoax“. Die dag kon je bij Google zoeken door in gedachte in te beelden wat je wilde zoeken, en te kijken naar een geanimeerd gifje. Uiteindelijk was het resultaat altijd tot een grappige error functie. Sindsdien heeft Google iedere jaar wel een paar hoaxen. In 2004 ging overigens iedereen er van uit dat de lancering van Gmail ook een 1 april grap was. 1 Gigabyte gratis opslagruimte voor email kon niet echt zijn! Niks bleek echter minder waar.
De volgende bedenksels van Google waren wel 1 April Grappen.
Laten we eerst maar beginnen met de grap die Google dit jaar (2012) heeft uitgehaald: Google in 8bit! Speciaal voor gebruikers van de NES. Google legt het zelf uit in dit filmpje.
Een van de beter geslaagde 1 april grappen van Google komt uit 2004. Ze zochten hoog opgeleide engineers om te gaan werken bij het Google Copernicus Center, een research centrum op de maan. Aan de afkortingen was al een beetje af te lezen dat het om een grap ging: Google Copernicus Hosting Environment and Experiment in Search Engineering oftewel G.C.H.E.E.S.E. waar ze gaan experimenteren met een high-density high-delivery hosting oftewel HiDeHiDeHo.
De laatste grap in dit artikel komt uit 2010. Eindelijk was het zover, met een speciale android app, konden we eindelijk onze favoriete huisdieren gaan begrijpen! Filmpje