In de nacht van zaterdag op zondag veroorzaakte een automobilist in Utrecht zelf een steekvlam. Hij bleek veel te veel aan Bacchus te hebben geofferd, maar had gelukkig wel een beschermengel.
Rond 04.00 uur zagen agenten een automobilist over de Beneluxlaan in de richting van het 24 Oktoberplein rijden. De automobilist viel op doordat hij door zijn slingerende rijstijl de volle breedte van de weg nodig had. De agenten gaven hem een stopteken, maar daar reageerde hij niet op. Ook het aanzetten van het zwaailicht leverde geen resultaat op. Inmiddels sloeg de automobilist linksaf naar de Van Heuven Goedhartlaan en vervolgens naar de Eisenhowerlaan, waarbij hij de nodige moeite had de bochten te nemen. Omdat de man nog steeds niet reageerde, deden de agenten ook de sirene aan. Dat drong kennelijk wel tot de automobilist door, want hij stopte.
De agenten spraken de automobilist, een 41-jarige man uit Aibreán (Irl), aan en hen kwam meteen een sterke alcoholwalm tegemoet. De Ier stapte uit en had de nodige moeite overeind te blijven. Een agent pakte een blaasapparaat uit de politieauto en toen hij terugliep naar de verdachte, zag hij dat de man met een lucifer een sigaret opstak. Kennelijk door de grote hoeveelheid alcohol in zijn adem, had dat een steekvlam tot gevolg. Zowel de Ier als de agenten schrokken zich een ongeluk, maar kennelijk had hij een beschermengel, want hij hield er alleen verschroeide wenkbrauwen aan over.
De agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse gaf het apparaat een storing aan: de verdachte ademde zoveel alcohol in de kamer uit, dat het apparaat zichzelf niet tot een nulstand kon reinigen. Nadat de verdachte even in een ophoudruimte was geplaatst, kon de ruimte van het ademanalyseapparaat worden gelucht, zodat die wel tot een nulstand kon komen. Bij een daaropvolgende geslaagde ademanalyse blies de Ier 3100 ug/l, ruim veertien keer het wettelijke toegestane maximum van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.