Een 13-jarig meisje uit Pijnacker heeft zelfmoord gepleegd omdat ze op een bangalijst op internet zou hebben gestaan: een lijst die vaak door scholieren wordt gebruikt om aan te geven welke meisjes de grootste 'sletten' zijn.
Het 13-jarige meisje - genaamd Livia - werd woendagavond in een bos in Pijnacker in kritieke toestand gevonden. Ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleed enkele uren later aan haar verwondingen.
Bangalijsten zijn een nieuw fenomeen onder scholieren. In straattaal staat 'Banga' voor slet en scholieren sturen dergelijke top 10-lijsten door met namen van meisjes die de grootste sletten op school zijn. Voor veel meisjes is het lastig om van zo'n lijst af te komen en vaak hebben ze geen aanleiding gegeven om op zo'n bangalijst terecht te komen.
Op internet gonsden diverse geruchten dat Livia op zo'n lijst zou hebben gestaan, maar of dat ook de reden is van de zelfmoord van het 13-jarige meisje, is niet bekend. Ook de politie van Pijnacker wil geen commentaar geven.