Een Duitse gepensioneerde die zijn voortuintje versierde met paaseitjes, was het zo beu dat “die kleinen etterkens” uit de buurt er met zijn chocolade decoratie vandoor gingen dat hij ze maar besproeide met vergif. Gevolg: jongen in het ziekenhuis.
De 68-jarige Joerg-Werner Lubbe versierde de boom in zijn voortuin naar jaarlijkse traditie met chocolade eitjes en paashazen. Alleen wilde hij ditmaal naar eigen zeggen “die ettertjes uit de buurt” te snel af zijn. Na drie paaseidiefstallen op rij besloot hij de fles ammoniumhydroxide boven te halen, een vergif dat hij gebruikte tegen de muizen in zijn kelder. Vervolgens wikkelde hij de ‘lekkernijen’ weer in hun verpakking en hing ze terug in de boom.
De 10-jarige Max kon echter niet aan de verleiding weerstaan en jatte toch een chocolaatje uit de boom. Toen hij op school kwam, kreeg hij zo’n maagpijn dat hij in allerijl naar het ziekenhuis werd overgebracht. De maag van de jongen moest worden leeggepompt. Lubbe werd aangehouden en in beschuldiging gesteld.