Een pomphouder uit Goor heeft een opmerkelijke actie bedacht tegen de stijgende benzineprijzen en het verbod op de verkoop van alcohol voor tankstations. Zijn klanten kunnen na een tankbeurt korting krijgen op een kratje bier bij de plaatselijke supermarkt.
Pomphouder Alwie Hoek is zowel tegen de stijgende benzineprijs als het anti-alcoholbeleid van de regering. "In beide gevallen vind ik het bezopen, dus ben ik een overeenkomst met de plaatselijke supermarkt aangegaan. Klanten die tot 20 maart voor tenminste 20 liter bij mij tanken krijgen 2,50 euro korting op een kratje bier bij de Jumbo," aldus Hoek tegen TankPro.
Voorzitter Ewout Klok van de Belangenvereniging Tankstations wil het idee het voorleggen aan het bestuur voor een landelijke actie. Volgens Klok legt deze actie precies de vinger op de zere plek. "Ik vind deze actie echt briljant. Nu kunnen klanten zelf ervaren hoe belachelijk het is dat ze met een kortingsbon naar de supermarkt moeten rijden om daar een kratje bier te halen." Ook heeft hij geen goed woord over voor de stijgende benzineprijzen. "Daar zijn niet alleen de klanten maar ook de pomphouders de dupe van."