's Werelds hoogste communicatietoren en tweede hoogste gebouw, is in Tokio voltooid. De Sky Tree reikt 634 meter de lucht in.
De inhuldiging van de Japanse toren werd twee maanden uitgesteld omdat de bouw moest worden stilgelegd wegens de aardbeving en daaropvolgende tsunami vorig jaar, meldt HLN.be.
"De toren had in december 2011 al moeten klaar zijn", aldus een woordvoerder. "De natuur heeft daar anders over beslist. Geen probleem. Dit is een groot moment."
De bouw van de toren in het populaire Asakusa-district in het oosten van de stad, begon in juli 2008. De Sky Tree torent met zijn 634 meter uit boven de Canton Tower in het Chinese Guangzhou (600 m) en de CN Tower in Toronto (553 m).
De Burj Khalifa in Dubai staat met 828 meter nog steeds op eenzame hoogte in de lijst van hoogste gebouwen.
580.000 bouwvakkers werkten aan de toren, die meer dan 550 miljoen euro zou hebben gekost. De Sky Tree heeft twee observatoriums, eentje op 350 meter en eentje op 450 meter hoogte. Bezoekers kunnen daarnaast een hapje eten met uitzicht op de skyline van de stad of van een drankje genieten in een van de talloze bars. Foto