Een voorbijganger heeft zaterdagnacht in Utrecht een agent gered die half uit een wegrijdende auto hing. De agent had geprobeerd een automobilist tegen te houden, maar die sleurde hem mee, meldt de politie.
Rond 02.00 uur zag de agent een auto op de linkerweghelft rijden en op de stoep van de Korte Jansstraat parkeren waar dat niet mag. Toen de bestuurder uitstapte, sprak de agent hem aan. De 26-jarige man uit Utrecht negeerde hem echter en liep een horecagelegenheid in.
De agent vroeg hem nog eens ergens anders te parkeren, waarop de man iets naar hem schreeuwde en in zijn auto stapte. De agent wilde voorkomen dat hij wegreed en probeerde de sleutels uit het contact te halen. De Utrechter sloeg echter meerdere keren op de agent in, startte de auto en reed weg terwijl de agent nog uit de auto hing.
Een voorbijganger opende het bijrijdersportier en schoot de agent te hulp. Het kwam tot een worsteling tussen de voorbijganger en de bestuurder. De auto kwam tot stilstand, waarop de agent de worsteling probeerde te stoppen. De bestuurder raakte hierbij gewond. Hij is aangehouden en overgebracht naar een ziekenhuis. De agent heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag.