Zeg niet te gauw “het is weer een vrouw”. Maar als het gaat over racisme op Britse bussen en trams dan kunnen de blanke vrouwen toch wel goed hun mannetje staan! In de volgende YouTube-video valt een zwaarlijvige blanke Britse vrouw een zwarte medepassagier lastig. Het wordt zelfs grappig als ze onderuit gaat tijdens haar scheldtirade.
Het incident gebeurde op een dinsdagnacht op buslijn 29 tussen Wood Green (Noord-Londen) en het bekende Trafalgar Square. In de video zie je hoe de vrouw plots hysterisch begint te keffen tegen een zwarte man met dreadlocks. Ze begint de scheldtirade met een heel gevatte opmerking: “Ik ben een grote, blanke teef! Weet je wat, ik weet echt niet of je Afrikaans of Caraïbisch bent…”
Terwijl omstaanders het tafereel filmen blijft de vrouw roepen dat de zwarte man een vuile buitenlander is. Dan probeert de dolgedraaide witte walrus om de zwarte man in de maag te stampen met haar voeten. “Proberen”, want ze heeft blijkbaar niet door dat de man ver van haar af staat en valt vierkant op haar achterste. Of hoe racisme soms een aanwijzing is van herseninhoud.
Toch geeft ze niet op, want ze chargeert een tweede keer en dit keer is het raak. De twee beginnen elkaar te slaan maar al snel zijn de andere passagiers het beu. Dan doen ze wat ze al lang hadden moeten doen: de vrouw met kop eerst van de bus gooien. De vrouw is kunnen ontkomen en is tot vandaag nog niet teruggevonden. De man heeft aangifte gedaan van deze racistische aanval maar heeft niets meer gehoord van de autoriteiten.