Een familie in Kroatie heeft zijn landgoed omgetoverd in een Winterwonderland met meer dan 1.2 miljoen kerstlichtjes.
Elk jaar markeert de familie Salaj de kersttijd door hun bijna 7 hectare land in het dorp Grabovnica in Kroatië met een steeds toenemend aantal lichtjes te versieren.
De familie begon deze feestelijke traditie in 2002 toen ze aan en om hun huis zo'n 70.000 lichtjes ophingen in een project dat ze 'het Kerst-verhaal' noemden.
Nu komen er tienduizenden toeschouwers langs om even te kijken naar het feestelijke schouwspel.
Met bijna 5 km ondergrondse bekabeling die de lichtdraden verbinden (bijna 180 km lengte in totaal) verstopt in de struiken en planten duurt het zo'n 6 maanden aan opbouwen om het schouwspel gereed te krijgen.
Zlatko Salaj, de eigenaar van het terrein legt uit waarom hij de kerstshow bouwt.
'Ik had twee grote zilverdennen staan die ik altijd versierde en op een gegeven ogenblik dacht ik: waarom zou ik die hoge bomen inklimmen als ik ruim 700 struiken en planten heb aangeplant waar ik véél makkelijker bij kan om ze te versieren.
Dus in 2002 begon ik met 70.000 kerstlichtjes en dat was een een sensationeel succes in de buurt, vooral de kinderen vonden het prachtig.
Mensen begonnen te vragen hoeveel lampjes ik het jaar erop zou ophangen en ik zei 100.000, en zo werden dat er meer en meer totdat we dit jaar op de 1.2 miljoen zitten', aldus Salaj.
De elektriciteitsrekening van de familie Salaj zal over de feestdagen ongeveer €8300,- bedragen, maar dat bedrag hoopt Zlatko via de entreegelden grotendeels terug te verdienen. Filmpje