Het crematorium van de Dela aan de Anthony Fokkerweg in Eindhoven is vrijdagmiddag korte tijd ontruimd geweest na een brandmelding. Dat gebeurde na flinke rookontwikkeling in de ovenruimte.
Het incident werd rond kwart voor een gemeld. De brandweer was met drie wagens ter plaatse, maar hoefde nauwelijks in actie te komen. Wel werd het terrein enige tijd afgesloten. Volgens de brandweer was er geen sprake van paniek.
In eerste instantie werd gemeld dat er een crematie aan de gang was, maar dat bleek niet te kloppen. Wel waren er mensen aanwezig voor de dienst van half twee. Zij moesten het pand enige tijd verlaten.
"Het is ontzettend vervelend voor alle betrokkenen", aldus de woordvoerder. "Er heeft iets in een kist gelegen dat bij de verbranding voor rookontwikkeling zorgde. We weten alleen niet wat dat is geweest."
Beide ovens van het crematorium zijn na de melding stopgezet en worden gecontroleerd weer opgestart. De overige diensten van vrijdag gaan gewoon door. Mocht het verbrandingsproces voor problemen zorgen, dan kan er worden uitgeweken naar een andere locatie.