Medewerkers van een natuurpark in zuidwest China hebben het advies gevraagd van de half miljard Chinezen die een internet-verbinding hebben toen een ram en een hinde begonnen te paren en al snel onafscheidelijk bleken.
In een post op de weblog van het park stelde men de vraag: 'Wat doe je als een ram verliefd wordt op een hinde'. Men vroeg of het publiek het ook onethisch vond om de ongebruikelijke paringen door te laten gaan.
Ze willen niet gescheiden worden maar het is onethisch om ze door te laten gaan, stelde de posting, gericht aan gebruikers van Weibo, een twitter-achtige site China stormenderhand veroverde.
Het romantische dilemma kwam prominent op de voorpagina's nadat een regionale zender in Yunnan het verhaal overnam en meldde dat verschillende pogingen de dieren te scheiden op niets waren uitlopen.
De ram (wiens Chinese naam Changmao 'lang haar' betekent) heeft zichzelf volledig laten accepteren door de herten-familie nadat hij een tijdje het onderkomen gedeeld had, meldt de 'Global Times'.
Het schaap en het hert zijn al sinds vorig jaar verliefd vertelde Li Li, een verzorger van het park, aan de China Daily en voegde er aan toe dat de twee van nu af aan samen mogen blijven.
Foto