De Amerikaanse dierenorganisatie PETA richt haar pijlen met een nieuwe browsergame op de bekende Italiaanse loodgieter.
De organisatie is van mening dat het wasberenpak wat Mario in zijn games draagt aangeeft dat het goed is om bont te dragen. In de nieuwste Mario game, Super Mario 3D land, draagt de bekende Nintendo figuur een Tanooki Suit, waarmee hij door de lucht zweven kan. Dit pak is gebaseerd op de Japanse mythische wasbeerhond Tanuki.
De PETA beseft dat het hier om een pak gaat, maar geeft ook aan dat wasbeerhonden wel degelijk levend gevild worden. Het gaat de organisatie dan ook om de boodschap dat de loodgieter uitstraalt met zijn gevlieg. Met hun eigen browsergame speel je als een gevilde wasbeerhond die over bloederige pijpen springt en bloederige munten verzamelen moet, terwijl het beestje Super Mario achterna zit.
Nintendo heeft in een reactie laten weten dat Mario in zijn avonturen vaker andere vormen aanneemt: "Hij verandert onder andere in een kikker, een pingu´n, een ballon en een metalen versie van zichzelf. Deze andere vormen zijn luchtig en dragen geen andere boodschap uit", zo stelt Nintendo.
Waar de PETA was toen Mario in Super Mario Bros. 3 in 1988 voor het eerst zichzelf hulde in een bruin pak van wasbeerbont is echter niet bekend.