Logeren in een boomhut? Niet alleen de droom van menig kind, maar tegenwoordig ook die van volwassenen. Treehotel in Zweden biedt keuze uit zes verschillende soorten 'boomhutten', waar bezoekers midden tussen de 140 jaar oude dennenbomen kunnen slapen.
Wie de boomhut The Mirror Cube ziet - een kubus met een gespiegeld oppervlak - zou wel eens kunnen denken dat het om een conceptueel kunstwerk gaat. Niet helemaal onwaar misschien, omdat dit verblijf een ontwerp is van een van de meest vernieuwende architecten van Zweden.
Treehotel, een uniek concept bedacht door het stel Britta Jonsson-Lindvall and Kent Lindvall, kent zes boomhutten, ontworpen door vijf verschillende toonaangevende architecten. Bezoekers kunnen het hele jaar door genieten van de ongerepte Zweedse natuur rondom Harads, waar de Treehotels zich bevinden.
Behalve in de futuristische kubus kan de liefhebber ook verblijven in een 'reuzen-nest' of in een mini-huis, dat eruit ziet alsof het helemaal van Lego-blokken is gemaakt. Ook is er zelfs midden in het bos een sauna.
Uiteraard maken de verblijven gebruik van duurzame energie, die op een milieuvriendelijke manier is toegepast. Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4