De politie is op zoek naar de echte identiteit van een Engelssprekende vrouw in Dordrecht. Haar identiteit kon niet worden vastgesteld, zijzelf noemt zich Jane Doe 755 en zegt van Planet Earth te komen.

Voorts beweert de vrouw reeds op 1-1-1900 geboren te zijn. De politie schat haar leeftijd echter op rond de 50. De vrouw spreekt alleen Engels, maar het vermoeden bestaat dat ze mogelijk uit een van de Scandinavische landen komt, mogelijk Denemarken. Mensen die weten wie de vrouw is kunnen contact opnemen met de politie.

Volgens het Landelijk Bureau Vermiste Personen wordt de vrouw niet vastgehouden door de politie, ze loopt vrij rond.


[update 16.30 uur] De dame is zaterdag aangehouden omdat ze zonder kaartje in de trein van vanuit Rotterdam naar Dordrecht zat. Ze had geen ID-papieren bij zich en kwam ook, zo bleek na het afnemen van vingerafdrukken, niet voor in de database van de politie. De politie maakt zich na gesprekken met haar zorgen over de vrouw. Spullen die de vrouw bij zich had wezen mogelijk op Deense afkomst, maar ook contact met Deense autoriteiten heeft nog niets opgeleverd. Ze is dinsdag op vrije voeten gesteld.

[update 10/10] Inmiddels is duidelijk geworden dat de vrouw toch uit Denemarken komt. Haar identiteit is bekend bij de politie. Artikeltje