Als je twist om zelfmoord te plegen, als je al jarenlang wordt gestalkt, weet je hoe erg het is gesteld. Het overkwam de Engelse Ruth Jeffrey. Ze raakte overspannen en overwoog een einde aan haar leven te maken toen er naaktfoto’s van haar bij vrienden, familie en promosites terecht kwamen. Ruth werd gek, en helemaal toen de politie haar kwam vertellen dat de stalker haar huidige vriend was.
‘Hij heeft mijn leven verwoest,’ vertelt Ruth aan de Britse Daily Mail. Haar vriend Shane Webber was toentertijd enorm jaloers op Ruth. Hij maakte zijn middelbare school niet af terwijl zij een leven leidde op de universiteit.
Webber is nu aangeklaagd. En terecht. Op het web deed hij zich jarenlang voor als Ruth en stuurde hij de foto’s rond. Hij regelde afspraakjes met mannen en vertelde hen dat ze op de universiteit te vinden was.
Ruth vertrouwde blind op Shane en nam hem in vertrouwen. Zelfs toen ze depressief werd, medicijnen voorgeschreven kreeg en stopte met eten ging hij door met het lastigvallen. Elke dag stuurde hij expliciete foto’s van zijn vriendin naar vrienden en familie. Ruth kent Shane al vanaf zijn elfde. Dit had zij niet zien aankomen. Dat hij erachter zou zitten.
Na een tijdje begon Ruth te vermoeden dat Shane er iets mee te maken zou kunnen hebben. Hij was de enige die toegang had tot de foto’s en de e-mails. Shane overtuigde haar dat deze van zijn computer waren gestolen door een vriend. Uiteindelijk ontdekte de politie hoe de vork in de steel zat en werd Webber opgepakt.