Tim Daniels had een leuke auto kunnen overhouden aan een weddenschap over Twitter met zijn baas. Die kwam de afspraak alleen niet na...
Daniels werkt voor de Britse kippensite poultrykeeper.com. Zijn baas vond twitteren over die site maar onzin; dat leverde toch niets op. Daniels sloot vervolgens een weddenschap: hij zou de volgers vragen een berichtje te retweeten. Voor elke retweet zou hij 50 pence, ongeveer een halve euro, krijgen. Als hij minder dan 10 retweets zou krijgen, moest hij tien pond (11 euro) aan zijn baas betalen.
Iets vaker geretweet dan verwacht
De tweets van Daniels werden zelden doorgestuurd, dus tien leek hem een redelijk aantal. De tweet ging afgelopen vrijdag de deur uit. Maandag kwam Daniels weer op zijn werk. Tot zijn verbijstering was zijn berichtje iets vaker geretweet dan verwacht: maar liefst 23.000 keer.
Baas vindt weddenschap ongeldig
Dat had Daniels dus een ruime 12.000 euro moeten opleveren, maar dat ging niet door. De baas van poultrykeeper.com vond de weddenschap met deze aantallen niet meer geldig, schrijft Daniels op zijn blog.