Het politiekorps van Overijse, een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, rukte vorige woensdag uit voor een 'fout geparkeerde wagen'. Ter plekke bleek dat de melding van een lolbroek kwam, want er werd enkel een speelgoedautootje aangetroffen.
Overijse is deze week in de ban van de Druivenfeesten. Er komt dan ook veel volk naar de gemeente afgezakt en het is moeilijk om een plaatsje te vinden voor de wagen.
Een bestuurder had zich voor de brandweerkazerne gezet, wat uiteraard niet kan. Het zou gevaarlijk kunnen zijn in een noodsituatie. De politie ging ter plaatse en een man van dertig maakte amok. Hij uitte zelfs bedreigingen. Ze wisten hem te bedaren, maar schreven toch een pv uit.
Niet veel later kwam er een oproep binnen dat er opnieuw een wagen voor de kazerne was geparkeerd. De agenten fronsten echter de wenkbrauwen bij het zien van de 'matchbox'.
"Het was niet dezelfde man als bij de eerste oproep", aldus burgemeester Dirk Brankaer in een Corelio-krant. "Maar waarschijnlijk heeft het één wel met het ander te maken."
De grappenmaker kan flink gestraft worden: gerechtelijke vervolging plus de kosten voor het optreden.