De Culemborgse tennisster Elise TamaŽla is maandag in het Duitse Versmold mishandeld door de vader van tennisster Karen Barbat.
TamaŽla zat daar op de tribune om een tenniswedstrijd bij te wonen tussen haar vriendin en landgenote DaniŽlle Harmsen en de Deense Barbat. De Culemborgse kreeg het tijdens de wedstrijd aan de stok met vader Mihai Barat, die niet gediend was van de aanmoedigingen van TamaŽla. Hij maakte gedurende de wedstrijd al een aantal racistische opmerkingen en toen de tennisster daar wat van zei gaf hij haar twee vuistslagen op haar hoofd. TamaŽla raakte daarbij vijf minuten buiten bewustzijn en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht, waar ze de nacht heeft doorgebracht. Volgens haar broer lag ze daarbij aan een infuus met pijnstillers en had ze een opgezwollen gezicht en een hersenschudding.
De 27-jarige Culemborgse is dinsdagmorgen ontslagen uit het ziekenhuis en inmiddels weer naar huis. Barbat en haar vader zijn na het incident op de vlucht geslagen. De politie ging naar het tweetal op zoek. TamaŽla heeft aangifte gedaan van de mishandeling.