Een Indiase boer, vader van twee gezonde kinderen, moest zijn baarmoeder laten verwijderen nadat artsen een compleet vrouwelijk reproductief systeem in zijn buikholte aantroffen.
De man, (waarvan alleen de naam Ryalu is vrijgegeven) werd opgenomen in het ziekenhuis nabij Bhopal (Madha Pradesh) nadat hij klaagde over ernstige buikpijnen.
Artsen verwachtten een normale buikwandbreuk (zwakte van de buikwandspieren) aan te treffen maar toen ze een verkennende kijkoperatie uitvoerden, werden ze verbijsterd te ontdekken dat de oorzaak lag in het aanwezig zijn van een baarmoeder, eierstokken, eileiders, een baarmoederhals en onderontwikkeld vaginaal weefsel.
Volgens Dr. Pramod Kumar Shrivastava, chirurg, had de patiënt externe mannelijke geslachtsorganen, was hij fit door het werk op het land en leidde hij een normaal leven.
Normaal gesproken bevat de buikholte interne organen zoals de dunne- en dikke darm maar toen we deze patiënt opereerden, waren we verrast de vrouwelijke voortplantingsorganen aan te treffen. We hebben die organen verwijderd en de hernia (de buikwandbreuk) gerepareerd.
De man had geen enkele klacht gehad tot hij buikpijn kreeg, en hoewel hij dus medisch gezien hermafrodiet was, waren zijn hormonen en seksualiteit duidelijk mannelijk.
De externe organen functioneerden normaal en hij had geen enkel probleem betreffende de seksualiteit en er was geen vorming van borsten bij de patiënt. Het was een 'embryologisch ongelukje' tijdens de vorming van het embryo, ver voor zijn geboorte dus.
De patiënt, die naar men zegt verbijsterd was toen hij hoorde wat de artsen aantroffen, is herstellende in het ziekenhuis en wordt bijgestaan door zijn familie. Foto