Angela Voelkert wou erg graag weten wat er in het hoofd van haar man omging en besloot daarom een Facebook-profiel aan te maken waarbij zij zich voordeed als een tienermeisje.
Angela Voelkert maakte een Facebook profiel aan onder de naam Jessica Studebaker, een fictioneel tienermeisje. De eerste stap was om vrienden te worden met haar man, David, dit was gemakkelijk. Vervolgens moest ze een goede vriendin overhalen om het typewerk te doen, zodat David de schrijfstijl niet zou herkennen en dus niks door zou hebben.
Dit werkte beter dan gedacht… al snel was David Voelkert aan het mailen met zijn toekomstige Ms. Studebaker. Uit het e-mail verkeer tussen David en de verzonnen Jessica, bleek dat David plannen had om er vandoor te gaan met de kinderen.
In een Facebook-bericht aan Studebaker zou David geschreven hebben: “Ok dit heb ik gedaan. Ik had een GPS-systeem in mijn busje zitten, die heb ik er af gehaald. Onlangs heb ik die op de auto van mijn vrouw geďnstalleerd, zodat ik haar kan volgen en weet waar ze is.” In latere berichtjes zou hij hebben gesuggereerd dat hij wel iemand kon vinden om voor een “oplossing” voor zijn vrouw te zorgen. Daarna zouden hij en Jessica samen met zijn kinderen naar een andere staat vertrekken. Genoeg reden voor een arrestatie, dacht zijn vrouw. Afgelopen week werd David beschuldigd van het installeren van afluisterapparatuur in de auto van zijn vrouw, hij werd niet beschuldigd van het bedreigen van zijn vrouw. David is inmiddels vrijgesproken van alle aanklachten, in zijn officiële verklaring zegt hij al die tijd geweten te hebben dat Jessica Studebaker een creatie van zijn (inmiddels ex-)vrouw was.