De 26 inzittenden van een bus zijn zondagavond in de Duitse stad Karlsruhe in opstand gekomen tegen de chauffeur. Het voertuig was te zwaar beladen, lawaaiig en wankel. Dat meldde de politie maandag.
De chauffeur zou de pelgrims, die de bedevaart naar het Spaanse Santiago de Compostela hadden gemaakt, naar Stuttgart, Ulm en München brengen. Zijn busje had echter maar zestien zitplaatsen. De chauffeur dwong de uitgeputte passagiers toch de wagen in.
De inzittenden probeerden de chauffeur tot stoppen te dwingen, maar die wilde niet luisteren. Toen de passagiers verbrand rubber roken, stopte de chauffeur kort, waarna hij de rit gewoon wilde voortzetten.
Pas toen een passagier dreigde een raam in te slaan met de noodgevallenhamer, stopte de chauffeur. Elf inzittenden zetten de reis voort naar Stuttgart. De rest weigerde in te stappen en organiseerde zelf vervoer naar huis.
Tegen de chauffeur is een onderzoek ingesteld wegens dwang, het toebrengen van lichamelijk letsel en overtreding van verkeersregels.