Er is ophef ontstaan rond het gedrag van een Belgische officier in Afghanistan. Majoor Daras bedreigde in de Tali Bar de aanwezige Duitse militairen. Minister Pieter De Crem heeft alvast zijn excuses aangeboden aan de Duitse staatssecretaris voor Defensie Christian Schmidt voor het incident.
Volgens het proces-verbaal dat het weekblad 'Knack' kon inkijken ging de majoor rond drie uur 's nachts naar de bar. Daar ziet majoor Daras een Duitse van een fles wijn drinken.
Daras vraagt of hij ook van de fles mag drinken. De Duitse vrouw weigert waarop Daras kwaad wordt. De vrouw besluit dan maar de bar te verlaten waarna de majoor nog een fles gooit in haar richting.
Daarna gaan de poppen pas echt aan het dansen. Een Duitse officier heeft alles gezien en roept de Belgische majoor tot de orde. Die wordt agressief en deelt een vuistslag uit. Daarop volgt een handgemeen.
Buiten schelden dreigt Daras ook nog eens zijn mes te gebruiken en later ook zijn wapen. De Duitse militairen besloten dan maar in te grijpen en leggen hem in een houdgreep op de grond.
Intussen komen ook de Belgische militairen ter plaatse die hun majoor op de grond zien liggen. Hij is agressief en roept naar iedereen in de buurt, "Ik ga jullie allemaal doden. Ik wil mijn pistool en ik ga jullie doden, vuile Duitsers".
De majoor wordt daarna aan de Belgische militairen overhandigd, alsook zijn wapen, dat niet geladen bleek. Daras was onder invloed en eens op het bureau weigerde hij alle medewerking.