Agenten hebben in Eindhoven zondagmiddag een lasergun van een paar duizend euro achtergelaten toen ze tijdens een verkeerscontrole spoorslags een motor moesten achtervolgen. De lasergun werd bij de politie terugbezorgd door een oplettende chauffeur die het apparaat onbeheerd in de middenberm zag staan. Dat bevestigt de politie maandag.
De controle waarbij de lasergun werd ingezet vond plaats aan de Noord Brabantlaan in Eindhoven. Een passerende motorrijder kreeg een stopteken, maar ging er in plaats van te stoppen vandoor. Daarop zetten de agenten de achtervolging in. In alle consternatie vergaten ze daarbij het kostbare apparaat mee te nemen.
Een buschauffeur die een tijd later langsreed, nam de lasergun mee. De politie is de man daarvoor zeer erkentelijk en zal de man op gepaste wijze belonen.
Toen de motorrijder uiteindelijk kon worden aangehouden, bleek hij een goede reden gehad te hebben om er zo snel vandoor te gaan. De motor waarop hij reed bleek gestolen te zijn. De man werd aangehouden. De motor zal worden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.